Detta är en enkel rätt att slänga ihop en vardagskväll.
Sätt på vatten att koka upp. Medan vattnet tar sina första steg mot att koka upp, hackar du lite lök och nån vitlöksklyfta och lägger ner i stekpannan.
Medan löken börjar svettas (observera ej bränns vid) skär du två eller tre kycklingfiléer i småbitar som du sedan lägger ner i stekpannan och steker på tillsammans med löken.
Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
När det är färdigstekt lägg då detta i en vacker ugnsform.
När vattnet kokar häller du i en halv påse av Pasta Point Cavatappi eller vår Radiatori och kokar i ca 5 minuter.
Medan pastan kokar, lägger du i en rejäl klick smör i stekpannan och därefter vispar du ned ca två teskedar mjöl.
Tillsätt mjölk - några deciliter - och sedan även nån deciliter grädde.
Tillsätt därefter ca en halv hönsbuljongtärning eller dylikt i stekpannan (alla buljongsmaker kan fungera) och vispa runt lätt i stekpannan.
Koka ihop något och salta och peppra efter behag. Lite muskotnöt kan du ha i.
Riv ned parmesanost eller annan ost du har hemma, rör runt och smaka av.
Nu borde pastan ha kokat i fem minuter och du häller av vattnet och blandar pastan med den stekta kycklingen i ugnsformen.
Har du tillräckligt mycket av din goda sås och känner dig nöjd över smaken, så häller du såsen över pastan och kycklingen, och ställer sedan in i ugnen på 175 grader i ca en kvart eller så lång tid det tar för dig att duka, samla de som skall äta och känna att nu är det dags att bjuda till bords.
Dekorera anrättningen efter vilka grönsaker du har hemma. Något rött och något grönt ger anrättningen det lilla extra som får den att se fulländad ut.
Utan nån färgglad grönsakstopping ser rätten lite grådaskig ut och det är ju inget vi vill.
Smaklig måltid!