Denna rätt kommer även den inbitne köttälskaren att sluka glupskt för den är så god. Börja med att skiva upp en halv aubergine i tunna skivor och salta på dem för att dra ut beskan. Hacka sedan lök, en halv squash, valfri god matsvamp och stek ihop i stekpanna. Dags att koka upp vatten.
När auberginskivorna har börjat svettas, torkar du av dem, hackar i småbitar och fräser ihop med övriga grönsaker. Spruta i nån klick tomatpuré och låt fräsa med grönsakerna.
Lägg sedan i en halv grönsaksbuljongtärning, en burk krossade tomater och salta och peppra.
Tag några kapris, hacka fint och häll i. Ger härlig sälta. För lite hetta kan du med fördel ha i lite piri piri eller lite sambal oelek. Låt koka ihop så att särskilt auberginen hinner bli klar.
Var inte rädd för att ha i lite vatten om såsen blir för ihopkokt.
Medan såsen gottar till sig lägger du ned Pasta Points Conchiglie eller annan god pastasort i kokande vatten och kokar den al dente.
Servera pastan med den härliga såsen och njut av en smakrik, vegetarisk måltid!